Arnold Moser Modelbaan

  Home

Dit is het baanplan zoals in de Miba uitgave is weergegeven. Het originele plan kent een schaduwstation met een draaischijf. Ik heb het plan aangepast met een doorgaand schaduwstation (1 richting) en een helix, rechtsonder gesitueerd. Daar was gezien de bovenbouw precies plaats voor. Onderaan in de afbeelding komt het spoor van het schaduwstation weer in het zicht, ongeveer voor de daar getekende tunnelingang. Ik heb het spoor onder in beeld doorgetrokken en laat dit spoor oversteken langs de wand, naar het stationsterrein.

De kruiswissels zijn voorzien van ondervloeraandrijvingen. (Conrad). De wissels krijgen de gewone bovenvloer aandrijvingen. Er wordt natuurlijk wel op de kleintjes gelet.

Update 9 februari 2017

Het hoofdtraject kan nu bereden worden. De aansluitingen om door te kunnen rijden zijn gemaakt

De Engelse kruiswissels doen het prima. Ik had er maar 1 niet goed aangesloten v.w.b. de polarisatie

Ik heb een uitneembare sectie gemaakt om de kamer in en uit te kunnen.

Aan 1 kant zit de sectie opgesloten tussen 2 metalen strips. De andere kant wordt met een slotje geborgd. Werkt goed tot nu toe.

Ik heb een simpele stekker doorverbinding gemaakt. Op deze manier kunnen de kleinzoons de sectie plaatsen en aansluiten zonder dat er kortsluiting ontstaat.

Update 1 april 2017

In de zuid-west hoek van dit project heb ik een klein stadsdeel gepland. De bouw hiervan doe ik op mijn werkplek en op een plek waar voldoende ruimte is. Dat scheelt veel gezucht en gesteun omdat ik niet in een hoek op een moeilijk bereikbare plaats hoef te werken.

Het geheel is opgetrokken in piepschuim als basis.

 

Na wat airbrushwerk en roodband activiteiten krijgt het bouwdeel de goede uitstraling.

 

Nu oogt het nog kaal, maar de rest van de aankleding van dit project komt later.

 

Update 7 april 2017

De verdere aankleding van de scenery krijgt nu gestalte.

Update 13 april 2018

  

Home 

 

¬©ArnoldMoserModelbaan. All rights reserved. Images by Arnold Moser. Design by TEMPLATED.